Vatra Luminoasă 108

București, Sector 2

+40 732 406 688

Call Center

Lu - Vi: 8:00 - 19:00

Sa: 9:00-13:00

VICII DE REFRACȚIE

MODALITĂȚI DE CORECȚIE

ASTIGMATISM

Astigmatismul afectează astăzi 23,9% din populația europeană. Această deficiență de vedere are ca rezultat vederea încețoșată și distorsiuni de-a lungul periferiei vederii atât la vederea de aproape, cât și la distanță. Persoanele cu astigmatism au dificultăți în a percepe contrastul și diferențele dintre liniile verticale și orizontale.

De exemplu, le poate fi dificil să facă distincția între un „O” și un „Q” și să citească indicatoarele stradale de la distanță. Astigmatismul apare rar de la sine și tinde să fie diagnosticat alături de alte deficiențe de vedere, cum ar fi miopia și hipermetropia

HIPERMETROPIE

Hipermetropia (ametropia, prezbiția) afectează astăzi 25,2% din populația europeană. Disfuncția care provoacă această deficiență de vedere crește de la vârsta de 40 de ani, când compensarea prin acomodare devine mai dificilă.

Pentru copii, suprasolicitarea acomodării încă de la o vârstă fragedă poate duce la o privire încrucișată. O persoană hipermetrope poate vedea mai bine de departe decât de aproape…

MIOPIE

Miopia afectează astăzi 30,6% din populația europeană. Din ce în ce mai mulți oameni tineri în special, diagnosticați acum la vârste din ce în ce mai mici.

Miopia este legată în primul rând de factorii de mediu și genetici. Persoanele mioape au vedere încețoșată la depărtare și vedere clară la apropiere…

PRESBIOPIE

Presbiopia afectează astăzi aproximativ 49% din populația europeană. O scădere a elasticității cristalinului poate fi identificată în rândul adulților în jurul vârstei de 40 de ani.

Aceste modificări legate de vârstă ale cristalinului fac parte din procesul natural de îmbătrânire al ochiului, care progresează până la vârsta de aproximativ 60 de ani înainte de a se stabiliza. Persoanele cu prezbiopie au vedere încețoșată în apropiere și vedere ascuțită în depărtare…