Vatra Luminoasă 108

București, Sector 2

+40 732 406 688

Call Center

Lu - Vi: 8:00 - 19:00

Sa: 9:00-13:00

ADAPTAREA LA LENTILA PROGRESIVĂ – PROview

DE CE ESTE NEVOIE DE ACOMODARE?

Lentilele progresive Mediq sunt lentile optice multifocale complexe, cu trei zone de vedere: la distanță, intermediara și aproape (vezi descrierea de mai jos). Din aceasta cauză – în special la prim purtatori dar nu numai – atât ochii cât și creierul au nevoie de o minima perioadă în care sa “învețe” să privească corect prin lentilele progresive.

CÂT DE LUNGĂ ESTE PERIOADA DE ACOMODARE?

Perioada de acomodare diferă de la persoană la persoană. Statistica ne arata că o bună parte din prim purtatori se acomodează cu lentilele progresive Mediq din prima zi, sau în primele doua-trei zile. Mai rar, perioada de acomodare se poate prelungi la câteva saptamâni, maxim o luna.

CÂTEVA REGULI DE BAZA

Secretul stă în mișcarea verticala a ochilor

• atunci când vrei sa citești, menține capul relativ drept și coboara ușor privirea către zona inferioară a lentilei progresive. Vei vedea că imaginea se clarifica și te poți bucura în voie de lectură.
• atunci când vrei să privești la distanță (când ești la volan, mergi pe stradă sau privești la televizor) menține capul în poziție dreaptă și privește prin zona superioară a lentilei.
• atunci când privești la semidistanță (de expl. indicațiile din bordul mașinii tale sau monitorul de pe birou) va trebui să cauți cu privirea zona de mijloc a lentilei progresive MediQ. Pentru purtătorii ce
lucrează mai mult de 4 ore/zi la calculator, este recomandat sa utilizeze și ochelari cu lentile degresive care sunt construite special pentru vederea la semi-distanță și aproape.

• atunci când urci sau cobori scarile, ceea ce trebuie sa faci este sa apleci capul astfel încât sa priveti prin zona de vedere la distana (la coborâre), respectiv prin zona de vedere la intermediar (la urcare).

Poarta ochelarii cu lentile progresive întreaga zi!

Dacă vrei să te acomodezi cât mai repede cu noii tăi ochelari cu lentile progresive, trebuie să-i porți!
Totuși, în cazul persoanelor cu o capacitate de adaptare mai mică, este recomandat să poarte ochelarii progresivi pentru început măcar în timpul activitaților statice (cum ar fi: privitul la televizor sau cititul).

Limiteaza mișcarea pe orizontala a ochilor!

Pentru privirea laterală este recomandat ca mișcarea ochilor să fie însoțită de mișcarea capului.
Astfel, se va evita privirea prin zonele laterale, care sunt zone neclare (focus slab).

EXISTA RISCUL SA NU MA ACOMODEZ?

Exista, dar este foarte mic. Apelăm din nou la statistici: peste 99% dintre pacienți au încheiat cu succes procesul de acomodare cu noile lor lentile progresive Mediq. Acest grad mare de succes are la bază mai mulți factori esențiali:
• determinarea prim-purtătorului de a respecta regulile, astfel încât să se acomodeze cu noile sale lentile progresive.
• profesionalismul și experiența specialistului care a recomandat lentilele progresive, ținând cont de o multitudine de factori, precum: vârsta, ocupația, forma și mărimea ramei și multe altele.
• tehnologia Mediq de ultimă generație integrată în lentilele progresive, ce asigură culoare largi de progresie și o adaptare facila și rapidă.

Indiferent de micile disconforturi pe care le-ai putea avea la început în purtarea ochelarilor cu lentilele progresive Mediq. Sa nu îti faci griji!

CU MINIM DE EFORT ȘI MAI REPEDE DECÂT CREZI,
TE VEI ACOMODA!